Hlavní obsah

Student za volantem v Nikaragui před jízdou nepil, ohrazuje se univerzita

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Značné rozhořčení na škole a také problémy v rodině jednadvacetiletého studenta, který řídil automobil s profesory v Nikaragui v době osudové srážky s kamiónem vyvolaly spekulace v některých médiích (např. TV Nova), že mohl být pod vlivem alkoholu. Vedení školy na toto téma dokonce už odmítá podávat jakékoliv informace.

Článek

„Mendelova univerzita v Brně se rázně ohrazuje proti výrokům uvedeným v médiích, že český student, který řídil havarované vozidlo v Nikaragui, byl pod vlivem alkoholu. Podle sdělení zastupitelského úřadu v Mexiku, který ověřil tuto závažnou klamnou informaci, byla po nehodě českému řidiči provedena krevní zkouška s negativním výsledkem, o čemž existuje lékařská zpráva,“ uvedla mluvčí Kateřina Brettschneiderová.

Zdůraznila, že s touto lékařsky potvrzenou skutečností pracují i nikaragujští vyšetřovatelé, zastupitelský úřad v Mexiku a potvrzují ji i pracovníci a studenti Mendelovy univerzity v Brně jako přímí svědkové a účastníci nehody.

Rektor Mendelovy univerzity v Brně současně žádá sdělovací prostředky o zveřejnění dementi této zavádějící a nepravdivé informace, která poškodila dobré jméno studenta i celé univerzity a uvedla veřejnost v omyl.

Nehoda se stala ve středu 28. září večer na silnici spojující nikaragujskou metropoli Managuu s přístavním městem León. Všichni tři mrtví ve věku 40, 39 a 33 let zahynuli na místě. Čtvrtý Čech, 21letý řidič a student, byl se zraněními hospitalizován.

Oběti neštěstí byly součástí devatenáctičlenné skupiny učitelů a studentů z Mendelovy univerzity v Brně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám