Hlavní obsah

Student berounského gymnázia zachránil život svému učiteli

Beroun

Student berounského gymnázia v pondělí zachránil život svému učiteli, který při vyučování zkolaboval a zůstal v bezvědomí. Mladík zachoval chladnou hlavu a oživoval učitele až do příjezdu záchranářů, řekl ředitel školy Stanislav Lidinský. Vedení gymnázia chce studenta za jeho čin ocenit.

Článek

„Je to student maturitní třídy a je to prostě schopný chlap. Dělá i předsedu studentské rady ve škole. Kolegovi, který zničehonic při hodině matematiky dostal infarktový stav, zachránil život. Masíroval mu srdeční sval a zorganizoval i ostatní, kteří rychle volali kantora a přes sekretariát záchranku," uvedl Lidinský, který chce studenta za jeho chování ocenit.

Záchranáři přijali hlášení o události v 10.30. Pracovník dispečinku dával studentovi po telefonu pokyny, jak má postupovat.

„Do školy během pěti minut dorazila posádka berounské rychlé zdravotnické pomoci s lékařem ve vozidle rendez-vous. Ti převzali od studenta pacienta a pokračovali v oživovacích pokusech, které nakonec byly úspěšné," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Zdravotníci podle ní muže připojili k řízené plicní ventilaci a přepravili ho do pražské Nemocnice Na Homolce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám