Hlavní obsah

Strojvedoucí si zřejmě popletl před nehodou u Perninku dny

Právo, vor

Strojvedoucí, který nepočkal v úterý odpoledne na křížení osobních vlaků v železniční stanici Pernink na Karlovarsku a vydal se s vlakovou soupravou směr Karlovy Vary, si zřejmě popletl dny. Vyplývá to z informací, které zveřejnila CNN Prima NEWS.

Zdemolovaná Regionova po nehoděVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

Televizní zpravodajství vycházelo z údajného svědectví výpovědi strojvedoucího, který si prý neuvědomil, že v úterý již není státní svátek.

„Pomíchaly se mu nějakým způsobem dny a na trať vyjel, aniž by očekával, že by proti němu mohl jet další vlak,“ zjistil na místě reportér CNN Prima NEWS.

„Okolnosti případu jsou v současné době v prověřování policie,“ nechtěla pro Právo blíže tyto informace komentovat mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

Vlak do Varů měl čekat, ale nečekal. Protijedoucí soupravu odhodil 12 metrů zpět

Krimi

Strojvůdce si měl údajně měnit v posledních dnech šichty, takže se mohl lehce splést, co je za den. Vlak RegioNova, se kterým se jím řízená vlaková souprava RegioShark čelně srazila asi čtyři sta metrů za železniční stanicí Pernink ve směru na Karlovy Vary, jezdí podle jízdního řádu Českých drah (ČD) výhradně v pracovní dny. Z nejbližší zastávky k Perninku vyjíždí z Nejdku- Oldřichova ve všední dny v 15 hodin a do Perninku má přijet o pět minut později. Ve sváteční dny a o víkendech ale vůbec nejezdí.

Horal, který dorazil k vlakům jako první: Takový pohled jsem nikdy nezažil

Krimi

Místo něj v těchto dnech nasazují ČD o zhruba čtyřicet minut později spoj jiný. Strojvůdce si zřejmě neuvědomil, že už není svátek, ale běžný všední den, a proto vyrazil bez obav na trať. Vyjíždět měl z Perninku na trať v 15:07, tedy dvě minuty po příjezdu vlaku od Karlových Varů, s kterým se měl ve stanici míjet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám