Hlavní obsah

Strojvedoucí rychlíku brzdil ve 160 km/h před dodávkou

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobříkov

Kvůli nebezpečnému manévru na přejezdu na Orlickoústecku pátrá policie po řidiči dodávky. Muž vjel do závor, které se právě sklápěly, a jednu z nich přerazil. Mezitím musel před dodávkou brzdit přijíždějící vlak. Ke střetu nakonec nedošlo, řidič z místa odjel.

Foto: Policie ČR

Řidič dodávky přerazil závoru v Dobříkově.

Článek

Incident se stal ve středu po 20. hodině na přejezdu v obci Dobříkov. „Dosud neznámý řidič vozidla značky Ford Transit červené barvy vjel na železniční přejezd v době, kdy se závory zabezpečovacího zařízení sklápěly,” sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Lenka Vilímková.

Když vyjížděl z kolejiště, závoru autem přerazil. K místu se v tu chvíli blížil rychlík na Prahu. „Strojvedoucí byl nucen v rychlosti 160 km/h použít nouzovou brzdu a s vlakovou soupravou úplně zastavil přibližně půl kilometru za přejezdem,” popsala mluvčí.

Řidič dodávky vjel přes červenou na přejezd v Třinci, uvěznily ho závory

Krimi

Vlak se naštěstí s autem nesrazil a nikdo z cestujících se nezranil. Škodu na zničené závoře vyčíslila policie na 6000 korun.

Případ policisté vyšetřují jako přestupek ujetí z místa nehody, podle mluvčí je ale ve hře rovněž poškození obecně prospěšného zařízení z nedbalosti, za což hrozí až rok vězení.

Policie žádá případné svědky, aby se ozvali na lince 158 nebo telefonním čísle 974 580 251.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám