Hlavní obsah

Střílející policista označil informace v médiích za lži

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Čtyřiačtyřicetiletý policista, který v pondělí střílel v Plzni po chodci přecházejícím rušnou ulici na červenou, označil informace v médiích za snůšku nesmyslů. Zároveň se však na doporučení svého právního zástupce odmítá k případu vyjádřit.

Foto: Milan Turek

Peklo u České Lípy láká především svěžím kobercem bledulí

Článek

Jiří Vlasák z advokátní kanceláře, která dopravního policistu zastupuje, potvrdil, že jeho klient není v dobrém psychickém stavu. Zároveň kritizoval prohlášení policejního prezidenta Jiřího Koláře, který dal najevo, že s policistou už dál nepočítá. "Policejní prezident svým postojem nerespektuje presumpci neviny," ohradil se Vlasák.

Dosud neobviněný policista nechce s novináři hovořit. Vlasákovi prý řekl, že to, co si o sobě přečetl, "jsou samé lži". "Zveřejnění jeho vyjádření by v této fázi vyšetřování nebylo vhodné. V tuto chvíli nejde o očištění policistovy cti a nebylo by rozumné, aby se někde objevilo jeho prohlášení ještě předtím, než bude rozhodnuto, jak bude jeho jednání právně kvalifikováno," vysvětlil jeho stanovisko Vlasák.

Inspekce ministra vnitra zatím marně hledá chodce, po kterém policista střílel. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám