Hlavní obsah

Střelil v rychnovské restauraci manželku pistolí do hlavy, dostal 14 let

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Ke 14 letům vězení odsoudil v pátek Krajský soud v Hradci Králové 50letého muže z Rychnova nad Kněžnou za vraždu manželky. Muž ji zastřelil loni v červenci v rychnovské restauraci U Zvonu. Muž se přiznal, činu litoval. Hrozilo mu až 18 let. Verdikt není pravomocný.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Soud s mužem, který zastřelil svou manželku, začal v pondělí u Krajského soudu v Hradci Králové.

Článek

Podle rozhodnutí soudu má také muž uhradit svým třem dětem každému 800 tisíc korun jako nemajetkovou újmu, rodičům poškozené a jejímu bratru pak po 450 tisících.

Rozsudek zatím není pravomocný, neboť obžaloba i obhajoba si ponechaly lhůtu na možné odvolání.

Žárlivec srazil autem expřítelkyni s mužem, hrozí mu až výjimečný trest

Krimi

Bývalý novinář se k činu přiznal. Vraždu podle svých slov neplánoval, zbraň si na schůzku s manželkou, na níž měli řešit vzájemný rozchod, vzal, protože údajně plánoval demonstrativní sebevraždu. Nakonec ale obrátil pistoli proti ženě. „Stalo se něco, co se stát nemělo,” řekl soudu.

Trest v polovině trestní sazby, která je v případě vraždy 10 až 18 let, odráží podle soudce Miroslava Mjartana skutečnost, že to byl právě obžalovaný, který svým egoismem rozvrátil vztahy s manželkou i dětmi.

Na druhé straně se k činu doznal, nemařil vyšetřování, byl dosud bezúhonný. Podle znalců je také možná jeho resocializace.

Rodina je to nejdůležitější, řekl novinář souzený pro vraždu manželky

Krimi

„Především si počkáme na odůvodnění rozhodnutí. Klient po celou dobu řízení vždy uváděl, že toho jednání lituje. Omluvil se všem osobám, které svým jednáním zasáhl,“ vysvětloval obhájce, proč navrhoval trest na spodní hranici sazby. Znalci u obžalovaného nezjistili žádnou závažnou psychickou poruchu.

Ve veřejné sbírce, kterou vyhlásilo město Rychnov nad Kněžnou na studium a životní potřeby dětí, z nichž je jedno je nezletilé, se podařilo vybrat přes tři miliony korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám