Hlavní obsah

Policistovi při besedě v mateřské škole na Přerovsku vystřelila zbraň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při policejní besedě v mateřské škole na Přerovsku policistovi při manipulaci náhodně vystřelila služební zbraň. Incident se obešel bez zranění. Případ řeší odbor vnitřní kontroly, informovalo Policejní prezidium.

Foto: Envato

Ilustrační foto.

Článek

O incidentu nejdřív informovala policie na Twitteru. „Během besedy v mateřské škole na Přerovsku došlo při manipulaci se služební zbraní k náhodnému výstřelu. I přesto, že nebyl nikdo zraněn, začal se událostí okamžitě zabývat příslušný odbor vnitřní kontroly,“ uvedla policie.

Krajská mluvčí policie Jitka Dolejšová Novinkám řekla, že se beseda konala v rámci preventivních akcí pro děti. Výstřel ze služební zbraně podle ní nastal po skončení samotné besedy, když byl policista na odchodu.

Děti byly v místnosti, kde výstřel zazněl, podle Dolejšové ale nebyly v bezprostřední blízkosti a rovněž neměly být v ohrožení.

Podle zástupců přerovské radnice se událost odehrála v Přerově v mateřské škole v Dvořákově ulici. Besedy s policisty se podle informací ČTK zúčastnilo 12 předškoláků, součástí byla i ukázka rozložení a složení zbraně.

Podle mluvčí podrobnější informace ve čtvrtek nelze sdělit a policie čeká na výsledky prověřování kontrolního odboru.

Při konkrétně jaké situaci k výstřelu došlo, policisté neupřesnili. Bez dalších podrobností uvedli, že olomoucký krajský ředitel přijal opatření, aby k něčemu podobnému v budoucnu již nemohlo dojít.

O jaká opatření se mělo jednat a jak přesně policie zaručí, že k tomu již nedojde, policisté neuvedli.

„Mrzí nás to a za chybu kolegy se tímto všem zúčastněným omlouváme,“ dodala policie na Twitteru.

Žák do školy v Hustopečích přinesl pistoli, zasahovala policie

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám