Hlavní obsah

Střelba na hranici: Muž chtěl přejít z Česka do Polska, na výzvy nereagoval

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pilszcz

Polská armáda musela v úterý řešit incident, při kterém se muž nechtěl zastavit při nelegálním přechodu hranice s Českem na Opavsku. Vojáci použili varovné výstřely a muže zadrželi.

Foto: Mapy.cz

Hranice u polské obce Pilszcz

Článek

O incidentu u obce Pilszcz informovala ve středu polská média. „Byl učiněn pokus o nelegální vstup do Polska. Kvůli agresivnímu chování muže vystřelil voják ve službě varovné výstřely,” napsal server Interia.pl.

Oblast hlídají vojáci z Opole, uvedla polská armáda. Problémy podle ní dělal německý občan trvale žijící v Česku. Přijel z české strany na kontrolní stanoviště, vystoupil z auta a šel dál.

Britský pár vyrazil bez dokladů na výlet přes celou zemi, policie mu zabavila auto

Koktejl

„Nevěnoval pozornost pokynům vojáků, pokusil se několikrát vstoupit do naší země. Když pokyny nefungovaly a muž odmítl poslechnout, vojáci vypálili dva varovné výstřely,” citoval server mluvčího vojenské jednotky Piotra Płuciennika.

Policistům se nelíbí, že zničehonic musí pouštět řidiče přes hranice

Koronavirus

Muž byl poté zadržen, další podrobnosti armáda ani policie nesdělila. Podle Płuciennika se jednalo o druhý incident v opolské části hranice v posledních dnech.

Dříve vojáci zadrželi tři Čechy, kteří nevědomky překročili hranici autem. „V tomto případě byl případ ukončen ústním upozorněním,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám