Hlavní obsah

Strážný postřelil vězně na útěku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VŠEHRDY

Při pokusu o útěk z věznice ve Všehrdech na Chomutovsku byl v neděli po poledni postřelen jednadvacetiletý vězeň, který si zde odpykával trest za loupežné přepadení. Strážný jej postřelil do lýtka levé nohy, poté mu poskytl první pomoc a přivolal záchrannou službu, řekla v pondělí ČTK mluvčí vězeňské služby Jana Jodlová.

Foto: Jan Kotala

Dílo Antonína Gavlase

Článek

Sanitka muže převezla do nemocnice v Chomutově a odtud do vězeňské nemocnice v Praze. Událost zkoumají vnitřní orgány vězeňské služby a policie, sdělila mluvčí.

Vytrhl se dozorcům

Vězeň se pokusil o útěk během převádění na samotku, kam putoval kvůli podezření, že užil drogy. "Odsouzený se dozorcům vytrhl a překonal vnitřní oplocení zakázaného pásma. Nereagoval na zákonné výzvy strážného na věži, který proto použil služební zbraň k varovným výstřelům do vzduchu," uvedla Jodlová.

Informaci o útěku podle ní zaslechl z vysílačky i inspektor strážní služby, který zrovna kontroloval vnější prostory věznice. Ihned zareagoval a vyběhl označeným směrem. Stejně jako jeho kolega ze strážní věže několikrát varovně vystřelil. Prchající vězeň přesto nereagoval, proto jej inspektor ve snaze zastavit ho zasáhl do nohy.

Reklama

Výběr článků

Načítám