Hlavní obsah

Strážníkovi, který v Budějovicích zbil dvojici, hrozí tři roky vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Policisté obvinili strážníka, který podle nich loni v říjnu udeřil v centru Českých Budějovic ženu, která údajně nereagovala na jeho výzvy k prokázání totožnosti. Podobně v rozporu se zákonem si podle vyšetřovatelů počínal při zákroku i proti jejímu příteli. Mezi důkazy jsou i videa z mobilního telefonu od svědka a ze služebních vozů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Za přečin ublížení na zdraví a zneužití pravomoci úřední osoby hrozí strážníkovi až tři roky vězení.

„Podle výsledků vyšetřování bylo při služebním zákroku proti ženě použití úderu nedůvodné,“ sdělil v pátek Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Ve Žďáru řeší kalhotky v parku, podle strážníků pachatel znečistil prostranství

Krimi

Strážník prý porušil zákon i ve druhém případě, kdy ho napadl přítel poškozené ženy. „Při pacifikaci útočníka použil donucovací prostředky - kopy. Podle znaleckého posudku byly opakované kopy vyhodnoceny v souvislosti se zákrokem také jako nepřiměřené, některé směřovaly na hlavu muže,“ konstatoval Matzner.

Třicet opilých mladistvých na diskotéce v Budějovicích. Rodiče se nestačili divit

Krimi

Strážník zasahoval loni v říjnu ve večerních hodinách na Senovážném náměstí v Českých Budějovicích kvůli tomu, že přítel ženy přecházel přes silnici a upadl na projíždějící vozidlo.

„Kdyby následně žena zareagovala na výzvy strážníka k prokázání totožnosti, mohlo být vše jinak. Celý případ pravděpodobně doputuje před soud, až ten rozhodne o vině,“ dodal Matzner.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám