Hlavní obsah

Strážníci z Krupky zachránili muži život. Smyčku kolem jeho krku odřízli na poslední chvíli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatický zásah mají za sebou strážníci městské policie v Krupce na Teplicku. Na konci února přijali na operačním středisku značně nesrozumitelný telefonát, v kterém jim místní muž popisoval, že po hádce s manželkou nemá kde bydlet a chce si sáhnout na život.

Foto: Vratislav Konečný

Lesy v okolí Krupky

Článek

Během telefonátu na tísňovou linku, který trval déle než devět minut, zalarmoval sloužící operační důstojník motorizovanou hlídku městské policie a také zdravotnickou záchrannou službu a vyslal je na místo, kde se podle popisu měl muž nacházet.

„Strážníci ho po chvíli skutečně našli v lese. Měl omotanou smyčku kolem krku a nedýchal. Rychlým zásahem však muže odvázali a poskytli mu neodkladnou první pomoc, díky které ho přivedli zpátky k životu,“ popsal zásah ředitel městské policie v Krupce Jiří Petrák.

Muže si poté převzala záchranná služba a převezla ho k dalšímu ošetření do nemocnice.

„Je zcela nepochybné, že v tomto případě šlo o vteřiny. Strážníci svým profesionálním přístupem a rychlým zásahem zachránili muži život,“ zdůraznil ředitel Petrák.

Sebevrah v Havlíčkově Brodě visel z okna hlavou dolů. Chytili ho na poslední chvíli

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám