Hlavní obsah

Strážníci z Brna chytali mulu na zastávce i ovce na dálnici

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V posledních dnech se museli brněnští strážníci popasovat s několika odchyty zvířat, s nimiž se běžně příliš nesetkávají. K nejzajímavějším patří mula, kterou museli chytat v ulicích Brna, nebo tři ovce, které zmateně pobíhaly mezi auty na dálnici D1.

BEZ KOMENTÁŘE: Brněnští strážníci odchytávají muluVideo: Policie ČR

 
Článek

Strážníci v pondělí museli zaměřit své síly na mulu, která postávala na autobusové zastávce v ulici Antonína Procházky. „Podle volajících stál na autobusové zastávce nikým nehlídaný poník,“ uvedl v úterý mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci ovšem po příjezdu na místo odhalili, že se nejedná o poníka, nýbrž o mulu. „Poměrně plachého křížence nakonec v tamní zástavbě následovalo a obklíčilo hned několik hlídek strážníků i policistů, protože neustále popocházel mezi chodníkem a vozovkou,“ popsal Ghanem.

Strážníkům se nakonec podařilo zvíře chytit za ohlávku a dovést jej šťastné majitelce. Ta měla navíc obavu, že mulu někdo pustil záměrně. Celou věc si tak přebrala policie.

Ovce na dálnici

K druhému netradičnímu odchytu došlo ve čtvrtek na dálnici D1. Na 193. kilometru tam mezi jedoucími auty zmateně pobíhaly tři ovce. Na místo strážníky povolali příslušníci dálniční policie, kteří si se zvířaty nevěděli rady.

BEZ KOMENTÁŘE: Ovce strážníci zastihli vedle dálniceVideo: Policie ČR

„V době příjezdu strážníků se vystresovaná zvířata choulila za svodidly pod mýtnou bránou,“ informoval mluvčí strážníků. Hlídky strážníků i dálničních policistů tak musely postupovat velice opatrně, hrozilo totiž, že by zvířata mohla vběhnout zpět na dálnici.

Všechny tři ovce nakonec byly odchyceny a naloženy do odchytového vozidla. „Z dálnice je odchytová služba městské policie odvezla, a vzhledem k tomu, že v danou chvíli nebylo možné určit majitele, umístila je do Slatiny k chovateli, který jim zajistí dočasnou péči,“ doplnil Ghanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám