Hlavní obsah

Strážníci v Praze honili sprejery, zastavili kvůli nim autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protipovodňovou zeď u valu v pražských Holešovicích si vytipovali k posprejování osmnáctiletí mladíci, svědek na ně ale zavolal strážníky. Městská policie na místo vyslala hlídky, před nimiž se část sprejerů pokusila uniknout autobusem MHD, neprchali však dlouho. Strážníci ve středu zveřejnili záznam ze zásahu.

Strážníkům utíkala čtveřice sprejerů, nepomohl ani úprk autobusem. Video: MP Praha

 
Článek

Na zeď sprejovala čtveřice mladíků ve čtvrtek 1. února krátce před půlnocí. Strážníci je po upozornění od svědka našli na kamerách a postupně k nim operátor naváděl hlídky. Jedna přijížděla z ulice, další po protipovodňovém valu.

„Operátor ihned k místu namířil kamery a navigoval autohlídky, aby sprejery obklíčily. I přesto se dvěma mladíkům podařilo utéct,“ popsala mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Dvojice mladíků v rychlosti nastoupila do autobusu linky 112, daleko ale nedojeli. Chvíli nato je zastavila projíždějící hlídka, která mladé sprejery vyvedla ven a zadržela. „Ve svahu, kudy sprejeři prchali, našla hlídka odhozenou tašku se spreji, kterou zajistila jako důkazní prostředek,“ dodala mluvčí.

Mladíci pak popsali, že se s ostatními znají jen tak letmo ze školy. Nakonec si čtveřici k dalšímu prověřování převzala státní policie.

Vandalové v Brně chtěli posprejovat i řidiče tramvaje. Policie zveřejnila video z jejich kreací

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám