Hlavní obsah

Strážníci už na pražskou záchytku odvezli přes 17 tisíc lidí

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Loni na protialkoholní záchytné stanici na Bulovce skončilo přes 2800 lidí, za posledních pět let více než 17 300. Přesněji takové počty lidí s otravou alkoholem i jinými látkami odvezli na záchytku strážníci svou zvláštní dodávkou.

Článek

Oznámilo to v pondělí tiskové oddělení pražské městské policie. Těžko však předpokládat, že by počty lidí nocujících na záchytce byly vyšší. To by některý z opilců musel v noci bušit v Bulovce na dveře, aby zde mohl být zachycen.

Loni na záchytku strážníci odvezli na 2300 mužů (82%) a přes 500 žen (18%). Osádku speciálního auta tvoří s dvěma strážníky i policista. Bojují podle tiskového oddělení s „agresivitou převážených osob, s jejich snahou o sebepoškození a také s osobami znečištěnými“. Proto má svozové auto omyvatelný interiér.

Někteří z nedobrovolných klientů stanice mají výtky k tomu, jak se s nimi zacházelo.

„Všechna lůžka mají komplexní zázemí a místnosti jsou vybaveny kamerovým systémem, který umožní stálou kontrolu pacientů,“ pyšní se však na webu záchytka. Otázkou zůstává, zda se záznam uchovává a umožňuje potvrdit tu a tam se šířící zprávy o mimořádně nevlídném, ba surovém jednání a jeho původcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám