Hlavní obsah

Strážníci našli na Hlavním nádraží v Praze opuštěné děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Beze stopy v sobotu ráno zmizela z pražského Hlavního nádraží žena, jejíž tři děti našli večer strážníci v hale opuštěné. Policisté nejprve museli najít další příbuzné tří dívek, z nichž pouze nejstarší hovoří česky. Po matce nadále pátrají.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Součástí adventních prohlídek na zámku Dobříš bude výstava originálních jesliček od spolku Příbramských betlémářů.

Článek

O případu dnes informovala mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Podle ní přijela žena, která se provdala do Německa, na týden do Česka, aby navštívila svou matku v Ostravě.

S sebou vzala tři dcery ve věku 4, 7 a 11 let. "V pátek večer se vlakem vracely zpět přes Prahu. Dívky matka nechala v sobotu ráno stát u zavazadel a odešla zjistit vlakové spojení. Její dcery na ni čekaly celý den až do chvíle, kdy je objevili strážníci," popsala Miklíková.

Skončily v dětském domově

Městští policisté děti předali republikovým kolegům a ti vyrozuměli pracovníky oddělení péče o dítě. Následně spustili pátrání po příbuzných.

"Podařilo se jim kontaktovat jejich babičku a také bratra pohřešované ženy. Po delším zjišťování se jim nakonec ozval spolupracovník otce těchto dětí, od kterého se Němec dozvěděl o osudu svých ratolestí," sdělila dále Miklíková.

Dívky pak strávily čas, než si je jejich otec vyzvedl, v dětském domově v Praze 4. O osudu matky zatím není nic známo.

Reklama

Výběr článků

Načítám