Hlavní obsah

Strážníci našli mezi bezdomovci šestiletou dívku, na hlídání ji dostali od matky

Praha

Pražští strážníci našli ve čtvrtek šestiletou dívku mezi bezdomovci. Na hlídání jim dítě svěřila matka. Pro holčičku si žena nakonec přišla na služebnu policie. Policie se případem dál zabývá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Odpoledne prováděli strážníci kontrolní činnost u stanice metra Vltavská, kde si všimli skupinky bezdomovců, ve které se nacházela i malá dívka. Jeden z mužů strážníkům sdělil, že dítě jim svěřila na hlídání jeho matka, která si šla něco vyřídit,“ sdělil mluvčí strážníků Jan Čihák.

Jeden z mužů předal strážníkům i telefonní číslo na ženu, kterou se ovšem nepodařilo kontaktovat. Přivolali proto hlídku policie a ta převezla dívku na služebnu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Policisté dítěti koupili jídlo a snažili se spojit s dívčinou matkou. To se jim nakonec podařilo a žena si pro dceru přišla. Případem se dále zabýváme a zároveň jsme informovali sociální odbor,“ řekla Novinkám mluvčí policie Iveta Martínková.

Podle Čiháka postupují strážníci v podobných případech stejně, aby sociální odbor mohl prověřit, zda není zanedbávána výchova dítěte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám