Hlavní obsah

Strážníci lezli po lešení do budovy, našli provizorní ubytovnu a nelegálního cizince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hádku, při které byl zraněn jeden člověk, řešili v sobotu strážníci v centru Prahy. Jejich pozornost upoutalo padající sklo z budovy. Když vylezli po lešení k rozbitému oknu, našli zraněného muže. Zjistili také, že budova slouží jako provizorní ubytovna. Jeden z cizinců se pokusil o útěk, později vyšlo najevo, že v Česku pobývá nelegálně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se odehrála v sobotu v odpoledních hodinách. Pozornost strážníků upoutalo sklo, které z budovy v ulici Ve Smečkách padalo skrze lešení na chodník. Všimli si také muže, který se schovával u okna.

Na jejich výzvy nereagoval, zároveň bylo znát, že se v budově odehrává hádka. „Strážníci pojali podezření, že by se v bytě mohla nacházet zraněná osoba, proto vylezli po lešení až k rozbitému oknu. Tam spatřili muže s krvácivým zraněním ruky,“ informovala mluvčí policie Irena Seifertová.

Na místo byly přivolány posily, které se dostaly do budovy dveřmi. Strážníci chtěli zraněnému muži poskytnout první pomoc. Ten však byl opilý a začal klást odpor, musela mu být nasazena pouta. Opilý cizinec následně putoval na ošetření do nemocnice a poté na protialkoholní stanici.

Kromě zraněného muže našli strážníci v budově několik dalších lidí cizí národnosti. „Strážníci navíc zjistili, že stavba slouží jako provizorní ubytovna,“ dodala mluvčí Seifertová. Jeden z cizinců se pokusil o útěk, později vyšlo najevo, že sedmatřicetiletý muž pobývá v Česku nelegálně.

Celou událost nyní řeší Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám