Hlavní obsah

Stav vozu, jehož řidič v Sobotce srazil dva bratry, posoudí odborníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Příčinu tragické dopravní nehody, při které ve středu v Sobotce na Jičínsku automobil usmrtil dvě děti, má pomoci objasnit expertiza technického stavu vozu. Policisté také pokračují ve výsleších svědků nehody. V souvislosti s nehodou dosud nebyl nikdo obviněn.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Nejprve řidič fabie srazil značku, pak vrazil do popelnice i zaparkované felicie, nabral děti a valil je pod sebou několik desítek metrů.

Článek

"Expertiza technického stavu vozu by měla ukázat, zda vůz v době havárie neměl technickou závadu," sdělila mluvčí jičínské policie Hana Klečalová. Třiašedesátiletý řidič osobního vozu, který z nezjištěných příčin vyjel na chodník, se již podrobil lékařským vyšetřením. Na výsledky zatím policie čeká.

Podle mluvčí by vyšetřování nehody mohlo trvat řádově až měsíce.

Osobní automobil s přívěsným vozíkem vyjel nedaleko základní školy na chodník a travnatý pás, kde si hráli dva bratři ve věku čtyři a šest let, které stazil. Oba chlapci zemřeli na místě na následky zranění. Vůz poté pokračoval zhruba 140 metrů po chodníku. Policie u řidiče nezjistila alkohol.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto srazilo v Sobotce dva předškolákyVideo: Radek Plavecký, Právo

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám