Hlavní obsah

Stav dívky uštknuté hadem se zlepšuje. Plaza ani majitele stále nechytili

Praha

Šestiletá dívka, který byla v pátek uštknuta hadem v Jenštejně na Praze-východ, byla přesunuta z JIP na běžné oddělení. Obec mezitím pátrá po majiteli hada, ale i po plazovi samotném. Legální chov nikdo v okolí nahlášený nemá.

Starosta obce Jenštejn k pátrání po hadoviVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Ráno jsem si volal s maminkou šestileté holčičky znovu a holčička byla v neděli přesunuta z JIP na běžné oddělení,“ informoval na stránkách obce starosta Norbert Hlaváček.

V Jenštejně prohledali zahrady, had nikde. Pátrání kvůli uštknuté dívce skončilo

Krimi

Upozornil zároveň, že již o víkendu vyzval majitele hada, aby se anonymně přihlásil obci. V neděli totiž uvedl, že lékaři přesně nevědí, jakým hadem bylo dítě kousnuto, a proto nemohli podat protijed.

I z tohoto důvodu potřebují lékaři vědět, o jaký druh hada šlo, aby mohli přizpůsobit další léčbu. Starosta vyzval majitele, aby hodil anonymní vzkaz do schránky úřadu.

„Žádný anonymní vzkaz od případného chovatele jsme zatím do schránky u vchodu na OÚ neobdrželi,“ konstatoval v pondělí starosta.

Podle něj celou situaci konzultoval s několika herpetology. Ti nabídli uspořádání besedy, aby uklidnili obyvatele. Vzhledem k epidemiologické situaci to však nelze. Herpetolog následně nabídl, že bezplatně prohledá domy v okolí, protože předpokládá, že se had nemohl dostat daleko.

Lidé pátrají u Prahy po hadovi, který měl uštknout osmileté dítě

Krimi

Uštknutí vyšetřuje policie. „Případ vyšetřujeme jako trestný čin ublížení na zdraví. Probíhají výslechy svědků a počítáme také s výslechem zraněné dívky. Komu had patří, ale zatím nevíme,“ řekla Novinkám mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Policie podle ní stále pracují s informací, že šlo o chřestýše. Od veterinářů zjistili, že nikdo v okolí nemá legální chov jedovatého hada. Do pátrání po plazovi se však nyní zapojovat nebude, soustředit se bude na vyšetřování a výslechy lidí.

Dívka skončila po uštknutí v pátek po 17. hodině v nemocnici. Podle prvotních informací z nemocnice se mělo jednat o chřestýše. Zahrady a okolí domu prohledávali již v pátek a v sobotu místní lidé s dobrovolnými hasiči. Pátrání pak skončilo v odpoledních hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám