Hlavní obsah

V Jenštejně prohledali zahrady, had nikde. Pátrání kvůli uštknuté dívce skončilo

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jenštejn

Ve středočeském Jenštejně v sobotou dopoledne ukončili pátrání po hadovi, který měl v pátek uštknout osmiletou dívku. Hasiči podle instrukcí odborníka na plazy prohlédli zahrady v okolí domu, u nějž mělo ke zranění dojít, a zvíře nikde nenašli. Rovněž stále není zřejmé, o jakého hada se jednalo.

Pátrání po hadovi pokračujeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Hasiči pátrali s místními obyvateli od rána, akce skončila krátce po 10. hodině s tím, že had nebyl k nalezení.

Mluvčí hasičů Tereza Fliegerová Novinkám sdělila, že její kolegové prohlédli okolí zahrady domu, kde měl had dítě uštknout, do vzdálenosti určené podle pokynů přivolaného herpetologa, jednalo se zejména o sousední zahrady.

Dívka měla štěstí, že ji had uštkl přes botu, řekl herpetolog

Krimi

„Pátrání bylo ukončeno, hada se nalézt nepodařilo. (...) Hledali jsme všichni celkem cca 7 hodin,“ napsal na Facebooku starosta obce Norbert Hlaváček.

Rozhovor s herpetologem Karlem KeroušemVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Dívka skončila po uštknutí v pátek po 17. hodině v nemocnici, kde dostala protijed a neměla by být v ohrožení života. Podle prvotních informací z nemocnice se mělo jednat o chřestýše.

Jaký bude další vývoj, nelze podle hasičů předvídat, z jejich strany je akce ukončená. Starosta další pátrání zatím neavizoval.

Lidé pátrají u Prahy po hadovi, který měl uštknout osmileté dítě

Krimi

Policie rovněž nesdělila, jaký bude další postup, případ ale prověřuje jako pokus o ublížení na zdraví.

Do samotného pátrání se nezapojovala, podle její mluvčí Michaely Richterové policisté již v pátek po oznámení události z nemocnice především prověřovali v Jenštejně a okolí, jestli některému z chovatelů neutekl plaz, což se nepotvrdilo.

Starosta obce Jenštejn k pátrání po hadoviVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Zahrady a okolí domu prohledávali již v pátek místní lidé s dobrovolnými hasiči, policejní pátrání již nebylo podle mluvčí účelné.

Rovněž není stále zřejmé, jaké přesně zvíře dívku kouslo. Podle odborníků se má jednat o zhruba dvoumetrového chřestýše, vycházeli z fotografie kousance pořízené v nemocnici.

Reklama

Související články

Muže na Táborsku uštknul jedovatý chřestýš

Jedovatý chřestýš uštknul ve čtvrtek odpoledne muže na Táborsku. Přiletěl pro něj vrtulník, který ho převezl do nemocnice v Praze. Podle informací Novinek by...

Výběr článků

Načítám