Hlavní obsah

Státní zástupce obžaloval řidiče kamiónu za tragickou srážku s pendolinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Policie ukončila vyšetřování železniční nehody ve Studénce, ke které došlo 22. července na přejezdu ve Studénce. Polský řidič tam vjel pod pendolino, které vykolejilo. Při nehodě zemřeli tři lidé a dalších 18 jich bylo zraněno. Státní zástupce podal na řidiče ve čtvrtek obžalobu.

Nové záběry po srážce pendolina s kamiónem z kamer na nádraží ve StudénceVideo: TV Nova

 
Článek

„Mohu potvrdit, že jsem dnes podal u Okresního soudu v Novém Jičíně obžalobu,“ řekl Právu dozorující státní zástupce Aleš Boháč. Doplnil, že řidič nadále zůstává ve vazbě. „Trestní sazba se v jeho případě pohybuje do deseti let vězení,“ řekl.

Na dotaz, zda se při vyšetřování podařilo prokázat, že měl v minulosti problémy na silnicích nejenom v České republice, ale i v Polsku či v jiných zemích, se nechtěl vyjádřit. „Důkazní materiály budou předloženy až u soudu, do té doby je nebudu komentovat,“ řekl žalobce.

Řidič polského kamiónu vjel v červenci na přejezd i přes výstražnou signalizaci. Když zůstal uvězněn závorami, místo aby je s nákladním autem prorazil, utekl, a způsobil tak tragédii. České dráhy po něm budou vymáhat celou hmotnou škodu, což je 158 miliónů korun.

Ve vazbě na obžalobu čeká i další řidič kamiónu, který 23. října stejným způsobem projel inkriminovaný přejezd také na červenou. Ten však závoru prorazil, o několik vteřin později projel vlak. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión ve Studénce prorazil závoru pár sekund před vlakemVideo: Policie ČR

Reklama

Související články

Tragédie ve Studénce má třetí oběť

Tragická železniční nehoda ve Studénce, kde ve středu srazilo pendolino kamión na železničním přejezdu, má třetí oběť. V noci zemřel v ostravské fakultní...

Prohlédněte si zdemolované pendolino zevnitř

Havarované pendolino opustilo v pátek odpoledne železniční depo v Bohumíně a zamířilo do Prahy. Souprava pojede sníženou rychlostí 40 kilometrů za hodinu a do...

Výběr článků

Načítám