Hlavní obsah

Zloděj sebral z ordinace v Praze morfin a peníze, útěk podezřelého zachytila kamera

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté pátrají po muži podezřelém z krádeže v jedné z ordinací na poliklinice v Palackého ulici v centru metropole. Zloděj podle policie sebral uklízečce klíče a z ordinace vzal morfin, recepty na léky, peníze a oblečení. Vrátný s uklízečkou se snažili muže dopadnout, ten jim ale utekl.

Útěk podezřelého muže z pražské poliklinikyVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se stala v pondělí po otevírací době, muž se podle policie dostal do budovy nepozorovaně přes vrátného a pak vzal z úklidového vozíku klíče od kanceláří a ordinací.

„Ve třetím patře se dostal do ordinace, odkud odcizil trezor s recepty na opiáty, knihu s kopiemi receptů na opiáty, tři ampule morfinu, finanční hotovost a doktorské oblečení,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Lucie Drábková.

Kradl, co se dalo. Policie obvinila recidivistu ze spáchání 30 trestných činů

Krimi

Uklízečka si mezitím všimla, že jí chybí klíče, a s vrátným pak na jedné z chodeb narazili na podezřelého muže. „Snažili se ho zadržet, avšak muž byl rychlý a mrštný a z chodby jim utekl ven, kde zmizel v ulici neznámo kam,“ upřesnila mluvčí.

Útěk podezřelého muže zachytily bezpečnostní kamery. „Pokud ho poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte linku 158,“ dodala Drábková s tím, že policie případ vyšetřuje jako krádež, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám