Hlavní obsah

Postavila se zloději. Budějovická policie hledá statečnou ženu z bazénu

Novinky, kub
České Budějovice

Policisté v Českých Budějovicích pátrají po ženě, kterou zaznamenala bezpečnostní kamera, když zabránila krádeži. Podle policistů se statečně postavila zloději, když ho přistihla při krádeži kabelky jiné ženy. Muž se jí lekl a lup vydal.

Foto: Policie ČR

Policie hledá ženu, která zabránila krádeži.

Článek

Incident se stal již 8. srpna krátce před 11. hodinou, policie se o něm dozvěděla až později.

Při vyšetřování pracovali policisté se záznamem bezpečnostní kamery, ten ale nyní nemohou podle jejich mluvčího Jiřího Matznera zveřejnit, protože se muže podezřelého z krádeže podařilo dopadnout a obvinit, takže záznam je součástí vyšetřovacího spisu. Policie zveřejnila alespoň snímek ze záznamu, na kterém je hledaná hrdinka.

Na Hradecku někdo ukradl na 160 kaktusů. Mezi nimi exemplář starý 20 let

Krimi

Žena si zloděje všimla na Sokolském ostrově v budově plaveckého bazénu. „Ukradl dámskou kabelku, kterou nechala majitelka volně položenou na židli za zamřížovaným oknem. Pachatel využil toho, že okno bylo pootevřené,“ sdělila v pátek mluvčí policie Štěpánka Schwarzová s tím, že v kabelce byly peníze, platební karty a mobilní telefon.

„Kolemjdoucí žena se však zachovala více než statečně, když na pachatele zavolala, aby kabelku nechal být. Tím ho vyrušila, zloděj se lekl, kabelku jí dobrovolně dal a z místa činu utekl,“ popsala událost mluvčí.

Žena pak majitelku vyhledala a kabelku jí se všemi věcmi předala.

„Policisté se o celé události dozvěděli až později. Podařilo se zajistit kamerový záznam, kde je incident zachycen. Díky výborné osobní znalosti ustanovili osobu pachatele. Jedná se o policistům známého recidivistu,“ upřesnila mluvčí.

Na Hradecku někdo ukradl na 160 kaktusů. Mezi nimi exemplář starý 20 let

Krimi

Policie již zahájila trestní stíhání podezřelého muže, zatím se ale nepodařilo zjistit, kdo je statečná žena ze záznamu. Policie ji chce vyslechnout jako svědkyni, a hlavně jí poděkovat a dát dárek za příkladné jednání, zmínil Matzner.

„Pokud poznáváte ženu na fotografii, kontaktujte prosím policisty na telefonním čísle 974 226 800 nebo přímo na lince 158. Popřípadě žádáme tuto ženu, aby se policistům sama přihlásila,“ dodala Schwarzová.

Reklama

Související články

Dva roky za krádež čokolád ve stavu nouze

Pravomocný dvouletý trest odnětí svobody včera potvrdil pražský městský soud několikrát trestanému muži, který během nouzového stavu ukradl v obchodě čokolády...

Výběr článků

Načítám