Hlavní obsah

Starosta Ostravy-Svinova řídil podle svědků opilý. Je to zinscenované, hájí se

Právo, hon
Ostrava
Aktualizováno

Údajně pod vlivem alkoholu byl po dopravní nehodě na konci srpna přistižen komunistický starosta Ostravy-Svinova Jiří Kusýn. Když couval z parkoviště, naboural auto místnímu podnikateli. O týden později ho na silnici kvůli drobnému přestupku kontrolovala policie a při dechové zkoušce mu naměřila 1,8 promile alkoholu. Vedení ostravské KSČM už mu pozastavilo členství ve straně.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

To, že starosta byl při nehodě na konci srpna opilý, potvrdil majitel nabouraného vozu a provozovatel místní restaurace. „Pan starosta couval z parkoviště a vrazil mi do auta. Vidělo to pět svědků. Po nehodě chtěl odjet s tím, že má nějakou důležitou schůzku, ale spolu s jedním svědkem jsme ho zadrželi. Málem mi přitom ještě přejel nohu,“ řekl podnikatel.

To, že je starosta opilý, bylo podle něj patrné na první pohled. „Samozřejmě, táhlo z něj jako z lihovaru. Je na to několik svědků, byl ožralý,“ dodal majitel poškozeného auta.

Prý zapomněl dát blinkr

Informaci Práva, že starosta Kusýn měl na silnici dvakrát po sobě problémy se zákonem, potvrdila jeho zástupkyně Lenka Hrušková (ČSSD). „Víme o tom, že naboural auto majiteli místní restaurace, a po týdnu ho opět přistihli při cestě do práce. Prý nedal blinkr,“ řekla Hrušková.

„Žádné oficiální informace ale nemáme. Pan starosta odjel o víkendu na dovolenou do Bulharska a vrátit se má až za dva týdny,“ dodala Hrušková.

Právu se přesto podařilo starostu Kusýna kontaktovat. Přiznal, že při couvání z parkoviště strčil do jednoho auta. „Alkoholu jsem se napil až doma. Proč vám ten, kdo o nehodě mluví, neřekl, že mě přepadl doma? Už jsem na něj dal trestní oznámení,“ řekl Kusýn.

„Není to tak horké, jak to vypadá“

„Bylo to všechno zinscenované. Není to tak horké, jak to vypadá. Policie mi dala radu, abych se do médií nevyjadřoval,“ dodal.

Potvrdil také, že o týden později ho policie kontrolovala, když zapomněl dát blinkr. Na otázku, zda nadýchal, řekl, že se k tomu nebude vyjadřovat, protože mu u výslechu radili, aby žádné informace médiím neposkytoval.

Případ bude mít nejspíš dohru v místním zastupitelstvu, které je dlouhodobě politicky nestabilní. Problémy s častými výměnami starostů a různými lokálními skandály zde byly už v předchozím volebním období a trvají dosud.

Od minulých komunálních voleb má tento okrajový městský obvod už třetí vedení, starosta Kusýn byl do čela radnice zvolen teprve na konci prázdnin a nahradil ve funkci starostku, která byla ve funkci jen několik týdnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám