Hlavní obsah

Stalker deptal ženu čtyři měsíce, nosil jí i hřbitovní kvítí

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé týdny měla devětadvacetiletá žena z Ostravska neustále v patách dvaatřicetiletého muže. Ten jí kvůli neopětované lásce vyhrožoval, ničil nejen její majetek a zastrašoval ji. Policisté muže vyšetřují kvůli nebezpečnému pronásledování a vyhrožování, poškození cizí věci a výtržnictví. Stalker měl ženu „na mušce“ od ledna do dubna.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Muž ženě neustále volal i psal. Ilustrační foto

Článek

Podle ostravské policejní mluvčí Gabriely Holčákové vyznával muž ženě opakovaně lásku, a to nejen slovně, ale také telefonicky či prostřednictvím SMS zpráv.

„Žena však jeho náklonnost neopětovala. Po jejím odmítnutí ji měl muž začít obtěžovat, urážet, zastrašovat, vyhrožovat zejména dalším zasíláním velkého množství SMS zpráv i telefonáty,“ uvedla. Lásku si chtěl muž vynutit dokonce se zbraní v ruce. Když ho žena odmítala, tvrdil, že se kvůli ní zastřelí. Ženu obtěžoval také na pracovišti.

„Zvláště ve večerní a noční době docházel k místu jejího zaměstnání, popíjel tam alkohol a láhve rozbíjel o stěnu. Házel na ni také odpadky, vajíčka či rajčata. Na fasádu močil nebo ji popsal hanlivým nápisem,“ popsala Holčáková s tím, že muž také rozbil okna v budově, kde žena pracovala, nebo rozbil okno či propíchal pneumatiky auta, kterým jezdila.

„Jednou auto dokonce pronásledoval a dvakrát do něj lehce narazil,“ sdělila policejní mluvčí. Zřejmě vrcholem jeho obtěžování bylo, že před budovu, ve které žena pracovala, přinesl dvakrát hřbitovní květiny a v jednom případě i hřbitovní svíčku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám