Hlavní obsah

Srnec pobíhající u D35 propíchl policistovi ruku parožím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova s vlastní kůží na trh šel ve středu policista na Chrudimsku. Když se spolu s kolegy snažil zabránit zmatenému srnci, aby vnikl na dálnici D35, zranilo mu zvíře při odchytu ruku parožím.

Foto: Policie ČR

Policista se srncem

Článek

„Vše začalo kontrolou vozidla na dálnici D35 u obce Ostrov, které stálo v odstavném pruhu na varovných světlech. Ve chvíli, kdy policisté tuto situaci vyřešili, obrátil se na ně pracovník z nedaleké stavby u dálnice s tím, že za ochranným oplocením pobíhá zmatený srnec a hrozí jeho vběhnutí na dálnici,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká s tím, že policisté srnce skučně našli.

Nejprve se ho snažili zahnat směrem k otevřené brance, ale vystresované zvíře ve velké rychlosti netrefilo otvor a odrazilo se od kovové konstrukce, což ho ještě více dezorientovalo.

„Srnec se poté rozběhnul proti jednomu z policistů a těsně před ním vyskočil směrem k dálnici. V té chvíli ho policista zachytil a stáhnul k zemi. Společně ale dopadli tak nešťastně, že se policistovi zabodl do paže srncův paroh. I přesto ale vzal zvíře do náruče a odnesl ho,“ dodala Kopecká.

Motorkář jel po D35 v protisměru. Nezastavila ho ani nehoda

Krimi

Krvácející ránu policisté ještě na místě ošetřili a okamžitě vyjeli k další nahlášené události. Až po jejím vyřešení policista odjel do nemocnice, odkud se vrátil s několika stehy a doživotní vzpomínkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám