Hlavní obsah

SRN: vydávací vazba Roztočila prodloužena

Právo, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČR/NĚMECKO

Třetí trestní senát vrchního soudu v německém Stuttgartu (BádenskoWürttembersko) se rozhodl prodloužit vydávací vazbu na uprchlého vězně z ČR Rostislava Roztočila. Právu to včera potvrdila mluvčí soudu, soudkyně Josefina Köblitzová.

Článek

Připomněla, že zmíněný senát rozhodl již koncem listopadu uvalit na Roztočila předběžnou vydávací vazbu, jež může trvat nanejvýš 18 dní. Proto senát 21. prosince rozhodl tuto vazbu prodloužit.

"Nyní jsou dvě možnosti. Buď stíhaný vysloví souhlas s vydáním do ČR, nebo vydání odmítne. Pak je na řadě zemský generální prokurátor, aby vypracoval návrh na vydání a předložil ho opět třetímu trestnímu senátu," řekla Köblitzová. Dodala, že senát by měl rozhodnout do 21. února 2006, zda je toto vydání přípustné, případně vydání podmínit nějakými podmínkami. Stíhaný musí být senátem znovu vyslechnut.

Připomněla, že vNěmecku nelze nikoho odsoudit v nepřítomnosti, což je rozdíl proti ČR. Roztočil podle ní zůstává v cele, z níž smí na procházky po dvoře věznice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám