Hlavní obsah

Srážku letadel u Klatov vyhodnotila policie jako přestupek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako přestupek nakonec vyhodnotila policie nehodu dvou malých letadel u Klatov z letošního května. Havárii ultralightů původně vyšetřovali kriminalisté jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Foto: ZZS Plzeňského kraje

Srážka ultralightů u Klatov

Článek

„Protože při nehodě nebyl nikdo zraněn, překvalifikovali jsme případ na přestupek a postoupili k vyřízení Úřadu pro civilní letectví,“ potvrdila Novinkám krajská policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Stroje do sebe narazily během přistání zhruba v pětimetrové výšce. Oba pilotovali němečtí občané, kteří v nich vezli své děti. „Obešlo se to bez vážných zranění,“ řekla tehdy Právu mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová. Letadla se tehdy stala po střetu neovladatelná a zřítila se na zem. Jedno se rozlomilo vejpůl.

Podle svědků letěla těsně za sebou. „Klesala pod stejným úhlem. První, modré letadlo, po přeletu silnice značně zpomalilo, přičemž to druhé, červené, rychlost neubralo a narazilo tomu, co letělo před ním, do ocasu. Po nárazu šly oba stroje k zemi a skončily vedle sebe,“ popsal nehodu projíždějící řidič Jan V.

Lidi na Olomoucku vyplašilo práškovací letadlo

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám