Hlavní obsah

Srážku aut u Katovic na Strakonicku jeden člověk nepřežil

Novinky, ČTK, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice / Klatovy
Aktualizováno

Tragické následky měla sobotní srážka dvou osobních aut u Katovic na Strakonicku. Nehodu nepřežil jeden člověk, další byl těžce zraněn. V krátké době se jedná o druhou tragickou nehodu v regionu.

Článek

Nehoda se stala na silnici druhé třídy číslo 172 mezi Katovicemi a Novosedly. Silnice je podle slov mluvčí jihočeské policie Jany Kameníkové neprůjezdná.

Příčiny, které k nehodě vedly, ani podrobnosti o řidičích obou aut nejsou prozatím známé.

Nehoda u Katovic je tento týden už druhou nehodou s tragickými následky na Strakonicku. Na silnici mezi Osekem a Jemnicemi ve čtvrtek boural devětatřicetiletý muž - z neznámých důvodů sjel do příkopu a narazil do stromu. Nehodu nepřežil, zemřel hned na místě.

Vážně zranění při nehodách na Klatovsku

Na šumavské silnici mezi obcí Čachrov a vrchem Javorná havarovaly v sobotu dopoledne dva osobní automobily. Při jejich střetu byli čtyři lidé zraněni, z toho dva vážně. Horská silnice v této části Klatovska je poměrně členitá s velkým počtem zatáček.

Proč vozy havarovaly, ale není prozatím jasné. Jejich posádky hasiči během krátké chvíle vyprostili a poskytli jim první pomoc ještě před příjezdem záchranné služby.

Zhruba o dvě hodiny dříve zasahovali hasiči na Klatovsku u další nehody, kdy se poblíž Rejštejna převrátil na střechu rovněž osobní automobil. Jeho řidička vyvázla bez vážnějšího zranění. "Není vyloučeno, že silnice mohou být místy namrzlé," uvedl důstojník hasičů.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám