Hlavní obsah

Na Mladoboleslavsku se srazily vlaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Provoz na trati Mladá Boleslav – Nymburk zastavil ve čtvrtek odpoledne střet osobního a nákladního vlaku u Bezděčína na Mladoboleslavsku. Osobní vlak vjel do cesty nákladnímu, zřejmě projel návěstidlo zakazující jízdu. Vykolejilo několik náprav. Na místě jsou tři lehce zranění.

Foto: HSZ Středočeského kraje

Srážka vlaků na Mladoboleslavsku

Článek

„Kolem 16:15 došlo ve výhybně Bezděčín k bočnímu střetu nákladního a osobního vlaku, zřejmě došlo k projetí osobního vlaku za návěstidlo zakazující jízdu, na místě je několik vykolejených náprav a probíhá vyšetřování,“ řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Středočeští hasiči na síti X uvedli, že do péče záchranářů předali tři lidi. „Cestujícím jsme pomohli z vlaku a přistavili pro ně evakuační autobus,“ napsali. Z vlaku hasiči evakuovali 37 lidí.

Mluvčí záchranky Monika Nováková uvedla, že záchranáři na místě ošetřili tři lidi s lehčími zraněními. „Pacienti byli po ošetření převezeni do nemocnice v Mladé Boleslavi,“ uvedla Nováková.

Provoz na trati byl zastaven a stále není jasné, kdy bude obnoven. V devět hodin večer byly stále vlaky na místě nehody. České dráhy původně uvedly, že by měly vlaky znovu jezdit v deset hodin večr, Správa železnic ale soudí, že provoz bude zastaven až do pátku.

„Byly tam poškozeny i pražce, které bude potřeba vyměnit,“ uvedl mluvčí správy Dušan Gavenda.

U Mariánských Lázní srazil vlak člověka, doprava je zastavena

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám