Hlavní obsah

Srážka vlaku s autem u Moravan si vyžádala těžce zraněného řidiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravany

Motorový osobní vlak se v pondělí kolem 16:00 srazil s osobním vozem na železničním přejezdu mezi obcemi Moravany a Heřmanův Městec. Dvaapadesátiletý řidič zůstal zaklíněn v autě a hasiči jej museli vyprostit. Muž utrpěl velmi těžká zranění a záchranáři jej odvezli do nemocnice v Hradci Králové.

Článek

Ve vlaku cestovalo asi deset lidí, všichni vyvázli bez zranění. Nehoda se stala na přejezdu bez závor. Na místě nyní policisté s Drážní inspekcí vyšetřují její příčiny. Trať bude uzavřená asi do 22:00, uvedla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

V posledních dvou měsících je to již několikátá srážka vlaku s automobilem. Řidič nákladního auta zemřel 10. listopadu u Leštinky na Chrudimsku, když do něj na nechráněném křížení železniční vlečky s místní silnicí najel nákladní vlak.

V říjnu zemřeli v Pardubickém kraji při srážce s vlakem další čtyři lidé.

U Zámrsku na Orlickoústecku přejel ženu rychlík, na železničním přejezdu se světly bez závor mezi Jamným a Jablonným nad Orlicí v témže okrese zahynul po nárazu nákladního vlaku řidič osobního vozu. Dva muži zemřeli v dodávce při srážce s vlakem ve Slatiňanech na Chrudimsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám