Hlavní obsah

Tragická srážka rychlíku s kamionem na Karvinsku. Strojvedoucí zemřel, 19 lidí je zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lutyně
Aktualizováno

V Dolní Lutyni na Karvinsku se ve středu kolem 5:40 srazil vlak InterCity 546 Ostravan s kamionem. Ten i s nápravou uvázl na přejezdu, na němž se poté spustily závory, a vlak jej rozmetal. Zemřel strojvedoucí, 19 osob z rychlíku bylo zraněných, řidič kamionu stihl z kabiny uniknout bez zranění. Policisté uvedli, že srážku vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Škoda je zatím vyčíslena na 37 milionů korun, z toho 30 milionů na vlaku.

Policejní mluvčí ke srážce vlaku na Karvinsku s kamionemVideo: Aleš Honus, Novinky

 
Článek

Ke srážce došlo na trati Ostrava–Žilina v úseku Bohumín–Dětmarovice okolo 5:40. „Došlo ke střetu vlaku IC 546 s nákladním autem. Nehodu nepřežil náš kolega strojvedoucí,“ napsali na síti X České dráhy.

Ve vlaku bylo v tu chvíli zhruba 60 lidí, 19 z nich je zraněných, všechny se podařilo z vlaku vyprostit, uvedli hasiči na síti X. Na místě zasahují všechny složky záchranného systému.

Foto: Aleš Honus, Novinky

Zničená lokomotiva po srážce vlaku s kamionem

Policie na sociální síti X předběžně mluvila o desítkách zraněných. „V současné době máme potvrzeno jedno úmrtí osoby. Na místě pracují také policejní krizoví interventi,“ doplnila.

Foto: Správa železnic

Srážka rychlíku s kamionem na Karvinsku

Mluvčí Správy železnic Martin Kavka uvedl, že bylo poškozeno trakční vedení, vykolejila lokomotiva a jeden vagon. Podle něj se předpokládá zastavení provozu na celý den.

Nákladní automobil před srážkou s vlakem zřejmě vjel na přejezd a uvízl, poté spadly závory. Převážel stavební stroj, patřil společnosti Spro.

Foto: Správa železnic

Zničená lokomotiva po srážce rychlíku s kamionem na Karvinsku

„Policisté v tuto chvíli místo dokumentují, zjišťují veškeré informace a  okolnosti, které souvisí s událostí. Při prověřování spolupracujeme se všemi dotčenými subjekty. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ uvedla policie.

Dodávka se na přejezdu na Chrudimsku střetla s osobním vlakem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám