Hlavní obsah

Sprejer jezdil pražským metrem na spřáhle a čmáral po vagónu

Novinky, luh
Praha

Neznámý muž posprejoval v uplynulých dnech vagón pražského metra. Po příjezdu vlaku do stanice si muž vlezl mezi vagóny a na spřáhle mezi nimi jel ze stanice Skalka až na Želivského, kde vystoupil. Mezitím po straně vagónu nastříkal graffiti. V případě dopadení a odsouzení muži hrozí až jeden rok vězení, informoval v pátek mluvčí policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté pátrají po sprejeroviVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž vlezl mezi stěnu tunelu a soupravu, kde pravděpodobně posprejoval vůz soupravy,“ sdělil mluvčí. Muž takto ujel tři stanice, lze tedy předpokládat, že graffiti sprejoval na několikrát.

Foto: Policie ČR

Nápis, který muž nasprejoval na vagón metra

Neznámého zachytily bezpečnostní kamery metra, policie nyní pátrá po jeho totožnosti.

„Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodal mluvčí.

Jiný sprejer zastavil provoz

Další sprejer, opět na trase metra A, posprejoval zadní část vagónu minulý týden v pátek mezi 22:45 a 23:34. Aby mohl vagón posprejovat, vlezl podezřelý muž ve stanici Staroměstská do kolejiště. Ještě předtím zablokoval dveře soupravy, aby získal čas pro svou činnost.

Foto: Policie ČR

Podezřelý sprejer, kvůli kterému musel být přerušen provoz metra

„Následně utekl do tubusu metra ve směru ke stanici Můstek, kvůli čemuž musel být provoz metra zataven a musel být celý tubus prohledán. Tam pak policisté nalezli tašku se spreji a s ochrannými pomůckami. Sprejera se najít nepovedlo, a jak se pak díky kamerám ukázalo, vylezl na protějším nástupišti. Odtud následně zmizel z metra pryč,“ sdělil Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelý sprejer utíká z metruVideo: Policie ČR

Sprejer na vlaku stačil vytvořit nápis TK. Policisté s hasiči po něm následně pátrali a metro kvůli tomu asi hodinu nejezdilo. Muže se jim však najít nepodařilo. Také tohoto sprejera však zachytily bezpečnostní kamery a policie opět žádá o pomoc s jeho identifikací.

Reklama

Výběr článků

Načítám