Hlavní obsah

Spor o nahý zadek při průjezdu konvoje míří do hlavního líčení

Vyškov

Muž, který za vystrkování nahého zadku na americký vojenský konvoj dostal podmínku za výtržnictví, podal proti trestnímu příkazu odpor. Informace byly ověřeny podle spisové značky na trestním oddělení Okresního soudu ve Vyškově.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Konvoj americké armády

Článek

Vyškovský soud muži trestním příkazem uložil deset měsíců vězení s odkladem na dva roky. [celá zpráva] Podáním odporu se trestní příkaz ruší, případ se bude projednávat v hlavním líčení.

Konvoj koncem května projížděl Českou republikou na cvičení do Pobaltí, tvořilo jej asi 420 vojáků a 225 kusů vojenské techniky. Ve Vyškově na něj čekali rodiče s dětmi, milovníci vojenské techniky, ale také skupina odpůrců.

Jeden z nich opakovaně vstupoval do vozovky, stahoval si kalhoty a vystrkoval zadek. Neuposlechl také výzev policistů, kteří jej následně zadrželi.

Jak v trestním příkazu uvedla samosoudkyně vyškovského soudu, muž se dopustil hrubé neslušnosti na veřejném místě, čin spáchal opakovaně.

Z trestního příkazu také vyplývá, že muž měl už z dřívějška v rejstříku jeden záznam za výtržnictví. Termín hlavního líčení ještě není stanovený.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám