Hlavní obsah

Soud dal muži podmínku za nahý zadek při průjezdu amerického konvoje

Brno

Muž, který v květnu vystrkoval na americký vojenský konvoj nahý zadek, dostal podmínku za výtržnictví. Trestním příkazem mu Okresní soud ve Vyškově uložil deset měsíců vězení s odkladem na dva roky. Muž příkaz zveřejnil na svém facebookovém profilu. Autenticitu spisové značky a datace ověřila ČTK na trestním oddělení vyškovského soudu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Konvoj ve Vyškově

Článek

Konvoj koncem května projížděl Českou republikou na cvičení do Pobaltí, tvořilo jej asi 420 vojáků a 225 kusů vojenské techniky. Ve Vyškově na konvoj čekali rodiče s dětmi, milovníci vojenské techniky, ale také skupina odpůrců.

Jeden z nich opakovaně vstupoval do vozovky, stahoval si kalhoty a vystrkoval zadek. Neuposlechl výzev policistů, kteří jej pak zadrželi. Samosoudkyně Okresního soudu ve Vyškově spatřovala v mužově chování hrubou neslušnost na veřejném místě.

Obžalovaný tak podle trestního příkazu naplnil znaky přečinu výtržnictví. Příkaz není zatím pravomocný. Lze proti němu podat odpor, což by pak znamenalo detailnější projednání případu v hlavním líčení.

Z trestního příkazu vyplývá, že muž měl už z dřívějška v rejstříku jeden záznam za výtržnictví.

Reklama

Související články

Konvoj amerických vojáků dorazil na Moravu

Konvoj americké armády, který se přes ČR přesouvá na cvičení do Pobaltí, dorazil v sobotu odpoledne z Prahy na Moravu. Část Američanů bude nocovat ve Vyškově,...

Výběr článků

Načítám