Hlavní obsah

Spícího muže přejel v Olomouci vlak, přežil bez zranění

– Olomouc
Právo, Petr Marek

Obrovské štěstí měl muž (53), který si ustlal v kolejišti na trati mezi stanicemi Olomouc město a Olomouc Řepčín, když místem projížděl vlak. Muž vyvázl bez jediného škrábnutí, po probuzení ani netušil, že se mu nad hlavou prohnal vlak.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muže v kolejišti si všiml strojvedoucí. „Ihned spustil nouzovou brzdu. Souprava zastavila asi 100 metrů za osobou. V době prudkého brždění bylo ve vlaku pět cestujících. Nikdo z nich nebyl zraněn a nevznikla ani škoda na majetku,” řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Policisté po příjezdu našli muže, který byl opilý. „Byl při vědomí, komunikoval s námi a jevil silné známky opilosti. Přivolaní záchranáři ho prohlédli a potvrdili, že není zraněn,“ uvedla Štrbáková. Dechovou zkoušku byl podle ní schopen absolvovat až po třech hodinách a nadýchal 1,62 promile alkoholu.

„Následně jsme ho odvezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Olomouci. Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní. Provoz na trati byl asi hodinu zastaven a cestující byli přepraveni náhradní autobusovou dopravou,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám