Hlavní obsah

Šperky za 950 tisíc ukradl rodině v Kdyni příbuzný

Právo, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyně

Několik hodin po činu dopadli minulý týden domažličtí policisté v Kdyni zloděje zlatých šperků za 950 tisíc korun. Krádež má na svědomí 23letý mladík z Domažlicka, příbuzný rodiny, u níž kradl. Mladík, obviněný ze zločinu krádeže a porušování domovní svobody, skončil za mřížemi. Hrozí mu až 8 let vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Do domu se dostal po žebříku, nedovřeným oknem do koupelny v prvním patře, které vysadil. V ložnici pak zpod postele odcizil třípatrovou šperkovnici se zlatými šperky a drahými kameny.

„Dle odborného vyjádření v hodnotě téměř 950 000 korun,“ uvedla v úterý k ceně šperků mluvčí domažlické policie Vladislava Čejková.

Pachatel nevnikl do domu poprvé. „Navštívil ho již v červnu, kdy odtud odcizil notebook, dva mobilní telefony a další věci nejméně za 11 221 korun, dále koncem července, kdy zpod přístřešku na zahradě odcizil osobní automobil Fiat Punto v hodnotě 20 000 korun,“ upřesnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám