Hlavní obsah

Spadlé sportovní letadlo táhlo kluzák se dvěma lidmi. Pilot začal prudce klesat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v neděli zveřejnila podrobnosti k pádu malého letadla v Havlíčkově Brodě. Letadlo táhlo bezmotorový kluzák, který se stihl odpojit. Letadlo pak prudce klesalo k zemi, do níž narazilo. Pilot při nehodě zemřel.

Foto: Policie ČR

Spadlé sportovní letadlo

Článek

Ultralehké letadlo podle policie pilotoval 60letý muž, který z nezjištěných důvodů začal při vzletu prudce stoupat. Pilot bezmotorového kluzáku proto odpojil vlečné lano.

„Poté dvoučlenná posádka bezmotorového letadla bezpečně přistála. Tažné letadlo s pilotem začalo ze zatím nezjištěných důvodů prudce klesat a narazilo do země na poli se zasetou kukuřicí. Letadlo bezprostředně po pádu zahořelo a pilot v letadle utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ popsala mluvčí policie Dana Čírtková.

Škoda byla vyčíslena na milion korun. Příčina nehody není známa, trosky na místě zkoumali pracovníci z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Byla také nařízena pitva pilota.

Na Havlíčkobrodsku spadlo sportovní letadlo. Pilot zemřel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám