Hlavní obsah

Sousedovi dal ke krku vzduchovku, zmáčkl spoušť, ale výstřel nevyšel

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

V tragédii mohl v pondělí odpoledne vyústit na chodbě panelového domu na jednom z olomouckých sídlišť dlouhodobý sousedský spor. Rozčílený čtyřiatřicetiletý muž při hádce s manžely obývajícími jeden z bytů vytáhl vzduchovou pistoli a přiložil ji sousedovi ke krku. Poté dvakrát zmáčkl spoušť, zbraň však naštěstí nevystřelila.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Útočník nejprve slovně a velmi vulgárně napadl manželský pár. Poté přiložil muži k levé straně krku malou vzduchovou pistoli, kterou držel v pravé ruce a dvakrát stiskl spoušť. K výstřelu však nedošlo,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Celý incident se podle ní odehrál za přítomnosti dalších svědků. „Přivolaní policisté na místě útočníka zadrželi a vzhledem k jeho podnapilosti a agresivnímu chování jej převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Olomouci. Při orientační dechové zkoušce nadýchal více než jedno promile alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Násilník je podle ní podezřelý z trestného činu nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu až tři roky ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám