Hlavní obsah

Soudce viněný ze sexuálního nátlaku na dívku opět stanul před soudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Okresní soud ve Frýdku-Místku se v pondělí už poněkolikáté zabýval případem brněnského soudce Karla Knaifla obžalovaného ze sexuálního nátlaku na nezletilou dívku. Rozsudek ale nepadl, soudkyně nyní jen vyslechla jednu svědkyni, jejíž role v kauze je ale spíše okrajová. Jednání bylo odročeno na 30. října, kdy už by mohl padnout rozsudek.

Foto: Aleš Honus, Právo

Soudce Karel Knaifl u frýdecko-místeckého soudu

Článek

Pondělní jednání probíhalo za zavřenými dveřmi kvůli tomu, že se probírala choulostivá témata.

Trestně stíhaný soudce Knaifl je obžalován mimo jiné z ohrožování výchovy dítěte, zneužití pravomoci úřední osoby a z výroby a jiného nakládání s dětskou pornografií.

Až do pravomocného dořešení této kauzy ho vedení brněnského krajského soudu postavilo mimo službu. Kromě toho měl soudce v minulosti problémy i s kárným řízením ohledně nedostatků při podávání majetkového přiznání.

Sexuálního nátlaku se soudce podle obžaloby dopustil vůči dívce, která figurovala jako oběť pohlavního zneužívání. Do kontaktu se s ní dostal v době, kdy byl přítomen jejímu policejnímu výslechu.

Soudce si dívku následně našel na sociální síti a nabídl jí, že jí sežene advokátku, která ji bude zastupovat. Dívka mu údajně začala posílat lechtivá videa a soudce ji později pozval na hotel, kde po ní měl požadovat sex. Následně jí poskytl částku 10 tisíc korun.

Knaifl s obžalobou od počátku nesouhlasí. Kontakty s dívkou nepopřel, ale hájí se tím, že jí chtěl jen pomáhat a peníze jí prý dal proto, aby mohla uhradit dluh.

„Nic takového jsem neudělal. Co nashromáždila policie, se nezakládá na pravdě. Je to pro mě noční můra,“ nechal se soudce slyšet již dříve.

Soudí soudce za sexuální nátlak na nezletilou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám