Hlavní obsah

Soud zmírnil o tři roky trest matce, která se pokusila otrávit dceru fridexem

Právo, ČTK, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský vrchní soud uložil pravomocně sedmnáctiletý trest ženě, která se pokusila otrávit svou dceru nemrznoucí směsí. V minulosti přitom matka dostala výjimečný trest 25 let, ale to se zdálo moc Ústavnímu soudu. Dívka, která přežila jen díky lékařům, je dnes v pořádku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Odsouzená žena u soudu.

Článek

Plzeňský krajský soud po zásahu ÚS letos v lednu snížil původní trest z 25 na 20 let, ale ani to nakonec nebylo konečné číslo. Odvolací senát ve středu zmírnil verdikt ještě o další tři roky.

V roce 2010 matka donutila dceru vypít čaj s jedovatou chemikálií poté, co se dívka vrátila z víkendu stráveného s otcem. Lékaře přivolala až po několika hodinách, kdy pozorovala dítě v bolestech. Ani poté neprozradila, z čeho je dítěti špatně.

Holčička, která nakonec otravu přežila bez následků, měla v těle několikanásobek smrtelné dávky etylenglykolu. Krajský soud v Plzni konstatoval, že žena postupovala podle předem připraveného plánu a vše se snažila nastražit tak, aby případná vina padla na otce dítěte.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám