Hlavní obsah

Soud: Stodolovi mohou mluvit s médii

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Manželé Jaroslav a Dana Stodolovi obžalovaní ze série osmi loupežných vražd budou moci i nadále poskytovat rozhovory médiím a neomezeně přijímat návštěvy. Trestní senát Krajského soudu v Hradci Králové totiž v pátek zamítl žádost východočeské státní zástupkyně Renáty Vesecké o uvalení koluzní vazby.

Foto: Archiv MČ Praha 5

Strážníci v Praze 5 sídlí poblíž parku Sacré Coeur. Ilustrační foto

Článek

Žalobkyně se tak snažila zabránit možnosti, že by Stodolovi skrze média a návštěvy ovlivňovali svědky. Reagovala tak na rozhovory zveřejněné v tisku.

"Oba návrhy jsme zamítli. Důvody ke koluzní vazbě jsme neshledali," odpověděl v pátek předseda trestního senátu Miroslav Mjartan, který má proti Stodolovým vést hlavní líčení. "Více k věci neřeknu, protože písemné zdůvodnění musí nejprve obdržet státní zástupkyně Vesecká," dodal soudce.

Loni zadržení manželé jsou podezřelí z nejhorší série vražd u nás. Jako oběti si vybírali starší lidi, ke kterým se vetřeli a nakonec je kvůli penězům zabili. Zločiny jim dlouho procházely hlavně vinou šlendriánu při vyšetřování úmrtí, kdy se kriminalisté nechali oklamat jimi nastraženými stopami a případy uzavírali jako nešťastné náhody nebo sebevraždy. Jaroslav Stodola je ve vazbě v Hradci Králové, jeho manželka Dana sedí ve věznici v Pardubicích.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželé Stodolovi chystali další vraždu

Manželé Stodolovi chystali další vraždu ve středních Čechách. Vyhlédnutou oběť ovšem zachránilo to, že nenašli její domek. Informovali o tom v pondělí zástupci...

Výběr článků

Načítám