Hlavní obsah

Soud propustil z vazby zubařku obžalovanou z vraždy vůdce sekty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský městský soud pustil z vazby dvaatřicetiletou zubařku, která je obžalovaná z vraždy svého partnera, léčitele a vůdce sekty loni v říjnu. Uvedl to v úterý iRozhlas. Muže usmrtila spolu s učitelkou Irenou Stejskalovou na jeho přání. Muž jí údajně slíbil, že po smrti jeho tělo zmizí. To se ale nestalo.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Obžalovaná žena na středečním soudním přelíčení

Článek

Ve vazbě byly původně obě ženy, učitelka Stejskalová byla propuštěna už v dubnu. U zubařky, jejíž jméno nelze zveřejnit, neboť by vedlo k identifikaci oběti, podle soudu trvaly obavy z útěku.

Nyní ji téměř po roce propustil a stanovil jí dohled probačního úředníka. Přijal také její slib řádného chování, uvedl server iRozhlas.

Žena svého partnera podle svých slov zabít nechtěla, on sám jí ale bránil zavolat pomoc. „Přiznává, že je vinna smrtí poškozeného, s právní kvalifikací ani navrženým trestem 12 až 16 let nesouhlasí. Všechny obžalobou navržené skutečnosti považuje za sporné,“ uvedl obhájce obžalované Martin Bugaj.

„Jednala v silném rozrušení ze strachu, zmatku, omluvitelného hnutí mysli a v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného. Její jednání by proto nemělo být kvalifikováno jako trestný čin vraždy s rozmyslem,“ doplnil.

Věřila jsem, že mi čte myšlenky. Zubařka popsala, jak ji samozvaný léčitel týral a donutil ji zabít ho

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám