Hlavní obsah

Janoušek opustil věznici

• Aktualizováno

Městský soud v Praze předčasně propustil na svobodu lobbistu Romana Janouška, který si odpykával 4,5 roku ve vězení za nehodu způsobenou úmyslně a pod vlivem alkoholu. Ruzyňskou věznici opustil v úterý odpoledne po 16:00 jen kraťasech a tričku.

Roman Janoušek opouští věznici v RuzyniVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Za chyby se platí, tak snad jsem zaplatil už dost,“ řekl Janoušek novinářům po svém propuštění. Následně nastoupil do přistaveného auta a odjel.

„Bez dalších podrobností mohu potvrdit, že soudem byl příslušné věznici zaslán příkaz k propuštění jmenovaného na svobodu,“ uvedl mluvčí pražského městského soudu Adam Wenig.

V listopadu Obvodní soud pro Prahu 6 zamítl žádost o podmínečné propuštění Janouška, protože se dostatečně nepolepšil „Velmi mě to zklamalo,“ řekl po rozhodnutí Janoušek. Ten si následně podal stížnost, kterou se nyní soud zabýval.

Nehoda, při níž vlivný podnikatel v pražské Michli vážně zranil svým autem ženu a od nehody ujel, se stala v roce 2012. 

Foto: Aktu.cz

Propuštění Romana Janouška

Původně byl obžalován za pokus o vraždu, soudy ho ale uznaly vinným z ublížení na zdraví a z řízení pod vlivem návykové látky. Do věznice nastoupil v listopadu 2014, od března 2016 až do loňského července byl ale na svobodě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Janoušek opouští věznici

Brněnská justice mu totiž výkon trestu opakovaně přerušovala na základě lékařských posudků, podle nichž u Janouška existuje po operaci hlavy riziko těžkého poranění mozku, potřebuje dohled a musí se při chůzi opírat o berli.

Janoušek dvakrát žádal pražský městský soud o prominutí zbytku trestu, ten mu však nevyhověl.

Janoušek se na svobodu nedostal. Ve vězení jsem byl chválen, prosil marně soud

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám