Hlavní obsah

Soud potvrdil 17 let vězení za smrt dělníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Vrchní soud v Olomouci potvrdil tresty mužům, kteří přepadali zahraniční dělníky, kteří se vraceli s výplatami domů. Při loupežích dvě oběti zemřely. Muži půjdou do vězení na 17, 13 a 5 let.

Článek

Ukrajince Stepana Golinka potrestal soud 17 lety vězení, Rus Jevgenij Uškovov tam stráví 13 let. Nejnižší trest, pět let, dostal Bělorus Andrej Jakavec, který se měl podílet na dvou přepadeních.

Gang lupičů si vyhlížel na Moravě dělníky, kteří u sebe měli výplatu. Celkem jim ukradl asi 400 tisíc korun.

Golinko a Uškov zorganizovali celkem tři přepadení. Při tom prvním vtrhli na čerpací stanici na Jihlavsku. Golinko zastřelil muže, který mu úspory nechtěl vydat. Také v druhém případě z roku 2000 na Brněnsku oběť přepadení nepřežila. Některý z obžalovaných muže bodl do horní poloviny těla.

Chtěli nižší tresty

Všichni obžalovaní před soudem žádali zproštění obžaloby či nižší tresty. Tvrdili, že jejich vina nebyla prokázána, že se ničeho nedopustili či se vůbec na místě činu nevyskytovali.

Soudci jejich odvolání zamítli. "Hodnocení důkazů bylo dostatečné. Vina obžalovaných byla dostatečně prokázána," uvedl předseda senátu Jaroslav Zbožínek. Řekl, že na místě činu byly zaznamenány telefonní hovory obžalovaných i jejich pachové stopy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám