Hlavní obsah

Soud potvrdil 14 let pro lupiče s granátem

PRAHA

Pražský vrchní soud potvrdil v úterý trest čtrnáct let vězení pro 25letého Zdeňka Navrátila z Příbrami, který loni podle rozsudku hodil při útěku po přepadení benzínové pumpy v Rožmitále pod Třemšínem granát po čerpadlářce, která křičela o pomoc. Žena utrpěla četná zranění a život ji zachránila jen rychlá lékařská pomoc.

Článek

Podle předsedkyně senátu Jaroslavy Maternové svědčí o vině obžalovaného dostatek důkazů. Dodala, že ani trest není v jeho případě mimořádně přísný.

"Nelze pominout bohatou trestní minulost obžalovaného," vysvětlila. Navrátil byl totiž v minulosti už sedmkrát odsouzen za krádeže a vloupání, přičemž z posledního trestu se vrátil jen necelý měsíc předtím, než přepadl pumpu.

Odsouzený podá dovolání

Navrátil ale stále trvá na své nevině. Proto se dohodl se svým obhájcem Michalem Janíkem, že podají dovolání k Nejvyššímu soudu v Brně, který může verdikt zvrátit.

Ženu zasypaly střepiny skla

Přepadení pumpy se odehrálo loni v květnu kolem 21. hodiny. Útočník využil toho, že byl minimální provoz. Dovnitř vstoupil jako obyčejný zákazník. Koupil si cigarety, ale vzápětí uhodil prodavačku do obličeje tak silně, že upadla. Vytrhl ji tašku s 23 tisíci korunami a utíkal pryč. Žena za ním vyběhla a volala o pomoc. Pachatel se tedy obrátil a hodil po ní granát. Střepiny z rozbité výlohy ženě způsobily poranění hrudníku a obou nohou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám