Hlavní obsah

Soud potrestal strážníka čtyřmi roky za znásilnění dvou dívek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Městský soud v Brně ve čtvrtek poslal za dvojnásobné znásilnění na 4 roky do vězení 41letého strážníka Radka Orala. Obžalovaný tvrdil, že sex s velmi mladými dívkami byl dobrovolný.

Článek

Podle obžaloby znásilnil brněnský městský strážník 31. července a 18. listopadu 2004 dvě mladé dívky. "Své oběti si vyhlédl a navázal s nimi kontakt, teprve po chvíli je nutil k sexu. Z činu ho usvědčují především poškozené dívky," uvedla už dříve státní zástupkyně.

Obžalovaný, který 14 let pracoval u městské policie, tvrdil, že je nevinný a nikoho neznásilnil. Prý měl s dvěma dívkami pohlavní styk, který byl dobrovolný.

Mladší z dívek, která měla v době znásilnění pouhých 16 let, uvedla, že ji obžalovaný sledoval už z autobusu, kterým jela ze zábavy domů. Sedl si vedle ní a dal se s ní do řeči. Pak si všimla, že ji někdo od zastávky sleduje, ale obžalovaného zahlédla až v domě, když se snažila dostat do výtahu.

"Ve výtahu mi rozepnul kalhoty a dal ruku na přirození. Chtěl po mě, abych ho políbila, a posléze, abych ho orálně uspokojila. Nakonec mi stáhnul kalhotky a vykonal na mně soulož," vypověděla dívka.

Reklama

Výběr článků

Načítám