Hlavní obsah

Soud poslal do vazby tři nově obviněné údajné členy Toflova gangu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Okresní soud v Ostravě poslal ve čtvrtek do vazby tři nově obviněné členy údajné brněnské policejní mafie, tzv. Toflova gangu. Celkem tedy je ve vazbě již devět členů této skupiny, obviněných z vydírání, přijímání úplatků a dalších trestných činů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Brněnský advokát Oldřich Ševčík

Článek

Mezi nově obviněnými jsou brněnský advokát Oldřich Ševčík, bývalý policista Milan Vítek a také Lubomír Mokrý, někdejší šéf brněnské policejní inspekce a zároveň bratr Pavla Mokrého, bývalého předsedy Českomoravského fotbalového svazu.

Kauzu tzv. Toflova gangu odstartovalo letos v létě rozsáhlé zatýkání v Brně. Ve vazební věznici skončilo celkem šest lidí včetně vysokého policejního důstojníka Rudolfa Setváka. Další tři muže policie obvinila a zatkla v úterý odpoledne.

Foto: Aleš Honus, Právo

Lubomír Mokrý

„Trojice se celkem měla podílet na 13 zcela nově zjištěných případech. Na těchto kauzách s ní spolupracovali i někteří ze šestice lidí, kteří byli obviněni v souvislosti s kauzou již před časem," řekl už ve středu ředitel odboru závažné hospodářské a finanční kriminality Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Petr Šereda.

Označení Toflův gang se vžilo v médiích pro skupinu bývalých policistů, které měl vést zavražděný podnikatel Michal Tofl. Skupina vydírala podnikatele a svědky. Vymýšlela trestné činy a po podnikatelích pak požadovala peníze za to, že je bude zametat pod koberec. Tofla loni v březnu někdo zastřelil samopalem.

Foto: Aleš Honus, Právo

Bývalý policista Milan Vítek si skrýval obličej

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám