Hlavní obsah

Soud osvobodil muže, který utrhl zloději nohu

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Zastavením soudního řízení proti Františku Muzikantovi (51).skončilo středeční jednání Okresního soudu v Pardubicích. Ten vloni v prosinci nastražil pod podlahou kůlny své chatky v Rábech na Pardubicku dělobuch v trubce s rozbuškou tak, aby explodoval ve chvíli, kdy někdo otevře dveře.

Článek

Na nástražný systém doplatil třicetiletý Jiří Pospíšil, který šel do objektu krást hliník. "Ozvala se dělová rána a ve chvíli jsem ucítil strašnou bolest v levé noze, visela mi jen na kůži," vypověděl zloděj policistům, když se doplazil pro pomoc. Levá noha mu pak byla amputována pod kolenem a Muzikant byl stíhán pro ublížení na zdraví. Pětkrát trestaný poberta Pospíšil se k soudu nedostavil.

Státní zástupce požadoval dvouletý podmíněný trest. Muž už byl před tím nejméně šestkrát vykraden, jednou mu zloději kovů dokonce demontovali celou plechovou střechu.

"Zastavením řízení chci říci, že případ není třeba dál kriminalizovat. Obrana nebyla adekvátní, vzniklá újma na zdraví byla výrazně vyšší než hodnota majetku v kůlně," řekl soudce Jan Šlosar. Muzikant vyjádřil lítost nad nedomyšlenými následky svého činu, ale s rozhodnutím soudu byl spokojen. Státní zástupce proti rozhodnutí okresního soudu podá stížnost ke krajskému soudu v Hradci Králové.

Anketa

Jak se díváte na rozhodnutí soudu?
souhlasím s jeho verdiktem
96,6 %
nesouhlasím, muž měl být potrestán
3,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3577 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám