Hlavní obsah

Soud odročil jednání s rodiči podezřelými z týrání dětí

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Mělnický soud ve středu odročil líčení s rodiči deseti dětí, kteří byli obžalováni z týrání tří ze svých potomků. Manželé z Neratovic měli podle obžaloby nepřiměřeně trestat, bít, zavírat v koupelně a jinak zanedbávat tři děti - dvě dívky a jednoho chlapce ve věku 3, 5 a 7 let.

Článek

Středeční jednání muselo být odročeno, protože se nedostavil znalec z oboru dětské psychologie, který měl přednést posudek na děti. U soudu vypovídala jen jedna svědkyně, která uvedla, že pětiletou dívku často vídala samotnou bez dozoru na hřišti u neratovického sídliště. Výjimečně ji hlídal otec, který tam podle ní byl však opilý.

„Jednou holčička spadla z houpačky a on místo, aby ji konejšil, tak jí velmi hrubě nadával,“ uvedla svědkyně, kterou tato událost přiměla k tomu, že šla případ nahlásit sociálním pracovnicím.

Pod dohledem sociálních pracovníků byla rodina už několik let. Postupně rodině soud a úřady odebíraly všechny děti. Rodiče pak dostali šanci po přidělení bytu vzít si některé děti z dětských domovů zpět do péče, ale odmítli to.

„Neměli jsme peníze, byl jsem bez práce,“ odůvodnil to muž. Přesto si ale manželé pořídili nové děti. I ty jim později úřady odebraly. Muž byl také v uplynulých dnech odsouzen za napadení úřednice v Neratovicích. Za to dostal podmíněný trest na 18 měsíců.

Další jednání se uskuteční za týden 20. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám